Fietsen aangepast aan de noden van mindervaliden

Als gespecialiseerde fietszaak heeft Fietslab fietsen in huis die met enkele of verschillende aanpassingen, afhankelijk van de handicap, uitgebouwd kunnen worden tot fietsen die doorveelmindervalide mensen in Leuven en omgeving gebruikt kunnen worden.

Voor motorische en fysieke handicaps

Dit kan gaan over aangepaste tandems, driewielers en handbikes. Voor mensen met een visuele handicap, motorische handicap en/of fysieke handicap. Doordat wij per klant op maat werken kunnen wij steeds perfect naar uw vraag toe een oplossing zoeken.

Al deze fietsen zijn technisch zeer goed uitgewerkt zodat u op uw fiets kunt vertrouwen. En vooral, onze fietsen lijken niet op de standaard aangepaste fietsen. U krijgt geen etiket met gehandicapte opgeplakt met onze fietsen, maar bekijks om de toffe (sportieve) fiets.

Hase

Zij hebben een tandem die perfect aangepast kan worden voor kinderen of volwassenen met visuele en fysische handicap, de Pino.

De Kettwiesel is een driewieler die aan bijna alle fysische handicaps aangepast kan worden en zelfs tot handbike of aanhanger omgebouwd kan worden.

De lepus is een comfortabele versie van de Kettwiesel.

De Trets is een driewieler voor kinderen die ook als aanhanger gebruikt kan worden.

Scooterbike

Deze tweewielige zitfietsen zijn geschikt voor mensen met zitproblemen op een standaard fiets en voor comfort willen gaan.

Scootertrike

Dit zijn de driewiel uitvoeringen van de vorige fiets en dus door iedereen kan gebruikt worden die drie wielen nodig heeft.

Ook aanpassingen van bestaande fietsen kunnen gedaan worden, bijvoorbeeld voor revalidatie. Wij bieden ook de mogelijkheid om deze fietsen te testen (afhankelijk van de handicap kunnen wij sommige aanpassingen niet zomaar uitvoeren voor een test). Betalingen kunnen trouwens ook via het derdebetalerssysteem met het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).

Vraag on seen offerte

Offertes kunnen steeds gevraagd worden als dit nodig is voor een aanvraag naar subsidie toe. Voor verdere vragen of meer info over de fietsen van Fietslab in Leuvenvoor mindervaliden, raadpleeg onze contactpagina.


Back to Top