Betaalbare kinderfietsen

Als fietshandelaar verdiept Fietslabzich reeds jaren in het aanbod aan kinderfietsen in Leuven en omgeving. De gangbare modellen vertonen echter aanzienlijke gebreken, waaronder het gebruik van zware goedkopere framematerialen, kwetsbare derailleur versnellingen, geen of onvoldoende verlichting,...

Degelijke, betaalbare fietsen

De logische, maar spijtige oorzaak hiervan is dat ouders vaak het budget voor kinderfietsen beperken. Kinderfietsen voor de leeftijd van 5 tot 12 jaar gaan inderdaad maar 2 tot 3 jaren mee alvorens ze ontgroeid zijn.

Hier lag voor ons dan ook de belangrijkste uitdaging: degelijke kinderfietsen aanbieden in een betaalbaar concept. Enkel op deze wijze kunnen we jongeren en hun ouders enthousiasmeren om nu, maar ook in de toekomst, te kiezen voor deze duurzame, gezonde en plezierige vorm van verplaatsing.

Dus stelden we zelf onze ideale lijst samen van kinderfietsen voor de verschillende levensjaren. Hierbij zetten we vooral graag onze splinternieuwe PRIMUS als 'streekproduct' in de spots!

Pre-trappers tijdperk (vanaf ongeveer 3 jaar)

Starten doet u best op een loopfiets! Want de combinatie evenwicht-sturen-trappen is geen evidentie als u 3 bent. De klassieke aanpak met zijwieltjes is achterhaald. Kinderen leren best eerst evenwicht houden. Het trappen komt er dan later heel naturel bij.

We kozen hier voor de FirstBike loopfiets. Een erg betaalbare lichtgewicht fiets! Onverslijtbaar en met een comfortabel zadel, snel verstelbaar in hoogte. Ook van Earley-Rider hebben we het loopfietsje in huis. Dit is een mooi stijlvol alu loopfietsje met carbon stuurtje en lederen zadeltje.

Fietsen is kinderspel (vanaf ongeveer 4 jaar) - 16 inch

Na de loopfiets komt het trappen vanzelf! In deze leeftijdscategorie is fietsen nog spel. Het gewicht houdt u best laag, de uitrusting eenvoudig. Versnellingen zijn nog niet aan de orde. En de verlichting kunt u beperken tot optionele batterijlampen. In deze categorie hebben we de Belter16 van Early Rider die volledig voldoet aan deze wensen.

De eerste echte fiets, voor dagelijks gebruik (vanaf 6 jaar) -- 20 inch

Hier begint het echte fietswerk! Vanaf de lagere school kunnen we het dagelijks gebruik van de fiets van en naar school, naar de bib, naar de cinema,… alleen maar uitbundig toejuichen. Maar dan moet de fiets ook echt beantwoorden aan ieders eisen. En dat doet onze Primus logo.

De Primus is tijdloos mooi en zal met zijn looks zowel ouders als kinderen overtuigen. Vertrekkende vanaf een traditioneel stalen lug-frame, van het Duitse Kruegers, bouwen we zelf de fiets op. Bij voldoende vraag zullen we hiervoor later overschakelen naar een samenwerking met Velo. Zo ondersteunen we ook dit lokaal sociaal wedertewerkstellingsproject.

In samenspraak met onze Duitse partner en designer van de fiets PRIMUS selecteerden we nauwkeurig elk onderdeel naar kwaliteit, levensduur, gewicht en prijs. En als het op veiligheid aan komt overheersen wel duidelijk de eerste twee eisen: duurzame rollerbrake vooraan en terugtraprem achteraan, Shimano naafdynamo met een B&M verlichtingsset, wielen met inox spaken, Schwalbe Big Apple banden,…

Versnellingen vinden we optioneel. Is het echt nuttig dan plaatsen we een naafversnelling: een SRAM Automatix voor zijn eenvoud of een Shimano Nexus 3 voor het wat bredere bereik.

We combineren aldus een ‘Designed and Engineered in Germany’ met een ‘Made in Belgium’. Een echt streekproduct als het ware. Door zijn kwaliteit, vergelijkbaar met degelijke volwassen stadsfietsen,  en door de lokale productie speelt de PRIMUS in een wat hogere prijsklasse.

Terugname na gebruik

We houden het voor de ouders echter betaalbaar via een gegarandeerde terugname na gebruik aan correcte herverkoopprijzen. Dit zetten we u op papier. Dankzij de duurzaamheid van de fiets kunnen ze zo meerdere kinderen en gezinnen mee!

We voorzien ook een correcte begeleiding bij de fiets. We passen de fiets met plezier jaarlijks aan, aan het snel groeiende kind. Hierbij vervangen we indien aangewezen de stuurpen en de cranks zodat de fiets extra lang gebruikt kan worden. Op geregelde tijdstippen plannen we workshops fietsherstel en –onderhoud waarop de kinderen onder begeleiding zelf een stuk van het werk mogen doen.

Contacteer ons voor meer informatie

Wilt u graag nog wat meer informative over onze kinderfietsen? Dan raden wij u aan om even contact op te nemen met Fietsenwinkel Fietslab in Leuven via onze contactpagina.


Back to Top