Karren om ook de kinderen mee te nemen

Hebt u nog kinderstoeltjes op uw fiets? Vindt u het gemakkelijk fietsen? Neem het van ons aan: met een kinderkar zitten uw kinderen echt comfortabeler, u bent helemaal vrij op uw fiets, zonder extra gewicht. Voor karren in Leuven en omgeving kunt u bij Fietsenwinkel Fietslab aankloppen.

Hoe veilig is zo'n kar? Veel veiliger dan in stoeltjes! De kar is voor de kinderen een soort kooi die hen omgeeft en die een buffer vormt bij een aanrijding. Als uw fiets valt blijft de kar steeds rechtop staan.

Van zes maanden tot zes jaar

Op welke leeftijd zitten kinderen goed in een kar? Vanaf 6 maanden (in een babyschaal) tot 6 jaar kunnen kinderen comfortabel in een kar zitten. Ze zitten ruim, ze kunnen een speeltje meenemen of een boekje lezen, ze kunnen tijdens het rijden probleemloos in slaap vallen, ze zijn droog als het regent, met twee kunnen ze tegen elkaar praten of liedjes zingen, ...

Schrikt u van de prijs? Een kar is duurder dan twee stoeltjes en een paar bagagetassen. Maar mogen het comfort, de veiligheid en het plezier van uw kinderen (en van uzelf) iets kosten? De meeste karren zijn trouwens polyvalent: u kunt er een wandelwagen van maken (zo hoeft u geen buggy meer te kopen), u hebt bagageruimte om uw picknick in te steken, u kunt ermee gaan winkelen. Bovendien zijn de karren plooibaar: u bergt hem makkelijk op of u steekt hem in de autokoffer.

Goed voor vele jaren

Hoe lang gaat zo'n kar mee? Als u uw kwaliteitskar goed laat onderhouden en normaal gebruikt, gaat hij vele jaren mee en krijgt u er ook op de tweedehandsmarkt nog een mooie prijs voor. Ook om (vakantie)bagage en inkopen te vervoeren zijn karren achter de fiets een handig hulpmiddel. U kan meer meenemen dan op de fiets, uw fiets blijft wendbaar en minder belast, dus minder slijtage.

Als uw kinderen te groot zijn voor een kar en nog te klein om al fietstochten mee te doen of in het stad te rijden kan u ze altijd met u meenemen op een fietsaanhanger. Ze kunnen mee trappen, schakelen en remmen, leren zich te oriënteren in het verkeer op een fiets onder uw begeleiding en doen verkeerservaring op.

U komt dus vlot op uw bestemming samen met uw kind dat zich fysiek ook mag uitleven op een veilige manier.

Grote keuze van merken

Wij bieden volgende merken aan:

Uw vragen zijn welkom

Hebt u nog vragen over onze karren? Contacteer Fietsenwinkel Fietslab in Leuven dan via de contactpagina van deze website.


Back to Top