Dankzij elektrische fietsen geen excuses meer

Wind tegen, bergop, te lange afstand, te veel bagage,... er is geen enkel excuus meer om niet met een elektrische fiets in Leuven en omgeving te rijden. Elektrisch ondersteunde fietsen blijven fietsen waar u op moet trappen, maar met het voordeel dat u hulp kunt inroepen.

Fietsenwinkel Fietslab heeft bewust gekozen voor de merken Flyer, Riese und Muller en Dutch ID omdat deze merken kwaliteit en degelijkheid leveren binnen een eigen visie.

Flyer-fietsen

Flyer biedt een ruim gamma aan fietsmodellen aan zodat er altijd wel een bij zit die voor u geschikt is. Hun fietsen zijn zeer hoogwaardig afgewerkt en rijden fantastisch. In alle testen die er gedaan worden komt de Flyer steeds als beste fiets uit. Flyer gebruikt de middenmotors van Panasonic. Kortom, zeer betrouwbare en aangenaam rijdende fietsen.

Riese und Muller-fietsen

Riese und Muller heeft twee reeksen van fietsen maar beiden met het Bosch middenmotorsysteem. Hun standaardreeks zijn allemaal volledig geveerde modellen die technisch zeer goed in elkaar zitten, maar vooral een ongelooflijk comfort en rijgedrag bieden.

In deze reeks halen wij vooral de 45km/u versie uit omdat ze technisch hiervoor voorzien zijn en gehomologeerd zijn. De tweede reeks is hun Bluelabel reeks. Dit zijn iets lager geprijsde fietsen dan hun standaardreeks maar technisch nog steeds goede fietsen. Deze fietsen hebben geen vering of alleen voorvering.

Dutch ID

De Dutch ID fietsen zijn zeer stijlvolle en eigentijdse fietsen met de compacte en licht Shimano Step midden motor. Het grote verschil dat de Shimano midden motor maakt met de andere merken is dat de versnellingen geïntegreerd zijn met de werking van de motor.

De schakeling gebeurt via elektronische shifters op het stuur, geen mechanische kabels meer. Dit geeft een zeer makkelijke bediening die zeer licht werkt. De motor weet wanneer er geschakeld wordt en zal zijn kracht even begrenzen tijdens het schakelen van de versnelling.

Perfecte aanvulling

Deze drie reeksen vullen elkaar mooi aan in hun gamma en gebruik. We hebben van Flyer alle interessante modellen staan, van Dutch ID de modellen met de Shimao Step motor en van Riese und Muller het volledige gamma. Van Riese und Muller zijn wij het enige verkooppunt in België dat het hele gamma heeft. Testrijden kan steeds met de drie merken.

Voor inbouw achteraf werken we met twee systemen, Bionx en Sunstar. Bionx levert een motorkit aan die in bestaande fietsen kan ingebouwd worden. Hun systeem zit zeer goed in elkaar en geeft veel kracht en mogelijkheden.

De motorkits van Sunstar zijn middenmotors die op de trapas worden gebouwd en hebben hiermee het voordeel van de middenmotors, centraal geplaatst en directe aandrijving.

Bezoek de websites

Voor meer informatie kan u terecht op de websites van deze merken:

Contacteer ons snel

Als u nog wat meer wil weten over de elektrische fietsen die u kunt verkrijgen bij Fietsenwinkel Fietslab in Leuven, neem dan even contact met ons op.


Back to Top